Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pileći medaljoni u umaku od meda

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 Porcija)

Sastojci

400 g filea pilećih prsa
125 g shiitake gljiva
Sol
Maslinovo ulje

Za umak

2 žlice K-Favourites Cvjetnog meda
2 žlice sojinog umaka
2 žlice mirina ili jabučnog octa
2 žlice maslinovog ulja
3 režnja češnjaka
20 g maslaca
sjeckani peršin
voda po potrebi

Za rižu

250 g K-Favourites mješavine divlje riže
1 l vode
Sol

Priprema

    1

Prvo pripremi umak tako da u zdjelici pomiješaš med, sojin umak, mirin i maslinovo ulje.

    2

Pileći file nareži na medaljone pa ih nasoli. Preprži ih sa svake strane po nekoliko minuta da dobiju lijepu boju. Kada ih preokreneš, dodaj u tavu i shiitake gljive.

    3

Prženu piletinu i gljive izvadi iz tave pa na preostalom ulju kratko preprži sitno sjeckani češnjak. Dodaj pripremljeni umak i malo vode po potrebi pa sve kuhaj 5 – 10 minuta dok se umak ne reducira. Smanji vatru pa umiješaj maslac narezan na kockice.

    4

Vrati piletinu i gljive u umak te kuhaj sve na laganoj vatri još desetak minuta. Makni s vatre posipaj sjeckanim peršinom i odmah posluži uz kuhanu rižu.