Piletina na grčki u pogači
Sastojci (8 komada)
180 ml | mlake vode |
1 vrećica | suhog kvasca |
1 žličica | šećera |
1 žličica | maslinova ulja |
0.5 žličice | soli |
360 g | brašna |
1 | prašak za pecivo |
Za piletinu
500 g | pilećeg filea |
0.50 dcl | maslinova ulja |
3 žlice | limunova soka |
2 | režnja češnjaka, zdrobiti |
1 žlica | origana |
0.25 žličice | soli i papra |
Priprema
- 1
Piletinu nareži na kockice. Pomiješaj sastojke za marinadu pa ih dodaj piletini. Zatvori u posudu i ostavi da se piletina marinira u hladnjaku do 45 minuta.
- 2
U mlaku vodu dodaj šećer, promiješaj pa dodaj kvasac i pričekaj da se zapjeni. Pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo pa dodaj vodu s kvascem. Zamijesi tijesto pa ulij maslinovo ulje. Mijesi oko 5 minuta pa ostavi na toplom oko sat vremena da udvostruči volumen.
- 3
Tijesto razdijeli na osam kuglica pa ih razvaljaj na promjer 15-20 cm. Peci svaku pogaču na suhoj tavi 2-3 minute sa svake strane. Odloži ih na tanju omotan krpom da ostanu tople.
- 4
Piletinu naniži na ražnjiće i peci na grilu ili ih možeš peći bez ražnjića, u wok tavi.
- 5
Na svaku lepinju rasporedi malo tzatziki umaka, piletinu, ljubičasti luk, papriku i rajčicu. Pričvrsti špagom i posluži toplo.