Pita od bundeve
Sastojci (12 porcija)
Tijesto
1 | žumanjak |
75 g | šećera |
100 g | margarina |
170 g | brašna od heljde |
Nadjev
0.5 žlice | mljevenog cimeta |
180 g | šećera |
0.5 žlice | mljevenog đumbira |
100 g | svježeg sira |
800 g | bundeve |
3 | jaja |
2 žlice | brašna od heljde |
720 ml | K-Favourites kompot od višnje |
Savjet
-
Ako želite uživati u ovom izvrsnom desertu, obavezno birajte proizvode bez glutena.
-
Uživaj bez glutena
birajući proizvode iz naše ponude koji ne sadrže gluten.
Priprema
- 1
Umijesite tijesto od brašna, šećera, margarina i žumanjka te ga omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak 30 minuta. Bundevu očistite i ogulite te kuhajte desetak minuta u kipućoj vodi. Nakon toga je izvadite, dobro ocijedite i zgnječite vilicom. 600 g bundeve malo ohladite, a zatim dodajte šećer, cimet, đumbir, jaja i svježi sir te promiješajte. Tijesto tanko razvucite, pa njime obložite kalup za pite promjera 28 cm. Rasporedite nadjev i pecite u pećnici 45-50 minuta na 180°C. Kompot od višanja ocijedite ali sačuvajte sok. Osam žlica soka pomiješajte s dvije žlice brašna, a ostatak soka prokuhajte. Umiješajte razmućeno brašno, još jednom prokuhajte i dodajte višnje. Pečenu pitu narežite na kriške i poslužite s umakom od višanja.