Pizza bianca s bućom, špinatom i mozzarellom
Sastojci (8 komada)
250 g | pšeničnog brašna |
2 prstohvata | šećera |
pola žličice | soli |
pola pakiranja | suhog kvasca |
150 ml | mlake vode |
2 jušne žlice | maslinova ulja |
Nadjev
200 g | hokkaido tikve |
4 jušne žlice | maslinova ulja |
1 češanj | češnjaka |
150 g | kremastog sira |
Sol i papar | |
1 | crveni luk |
200 g | mozarelle, naribati |
50 g | mladog špinata |
Priprema
- 1
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol i kvasac za izradu tijesta. Dodajte vodu i maslinovo ulje te zamijesite smjesu rukama dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte tijesto čistom kuhinjskom krpom i ostavite ga da se diže oko 30 minuta na toplom mjestu.
- 2
Zagrijte pećnicu na 200°C (gornji/donji grijač) i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Za nadjev operite i osušite tikvu, prepolovite je te izvadite jezgru. Narežite tikvu na tanje ploške. Rasporedite ploške bundeve na lim za pečenje, premažite ih polovicom pripremljenog maslinovog ulja i pecite oko 15 minuta. Zatim izvadite lim za pečenje i pojačajte temperaturu pećnice na 240°C.
- 3
Savjet: Hokkaido bundeva se možete jesti s korom pa je ne morate guliti! Bundevu prije pripreme samo treba oprati izvana.
- 4
U međuvremenu ogulite i na sitno nasjeckajte češnjak. Pjenjačom u zdjeli zamiješajte krem sir, češnjak i preostalo maslinovo ulje te začinite solju i paprom. Luk ogulite i narežite na tanke kolutiće.
- 5
Nakon što tijesto odstoji, prepolovite ga i oba komada tijesta tanko razvaljajte valjkom za tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini. Smjesu s kremastim sirom ravnomjerno rasporedite po površini uz pomoć špatule. Obje pizze nadjenite ploškama bundeve i kolutićima luka. Mozzarellu nakidajte prstima i rasporedite polovicu sira po pizzama.
- 6
Obje pizze stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite na 240°C (gornji/donji grijač) na srednjoj rešetki oko 15 minuta.
- 7
U međuvremenu špinat operite hladnom vodom i otresite. Špinat kuhinjskim škarama narežite na komade veličine zalogaja te ga s preostalom polovicom mozzarelle rasporedite po pizzama po želji i poslužite.
- 8
Pribor: Kuhinjska vaga, zdjele, kuhinjska krpa, pećnica, lim za pečenje, papir za pečenje, pjenjača, kuhinjski valjak, špatula Pribor Tasty: Mjerna posuda i set mjernih žlica od 10 komada, kuhinjske škare, XXL rezač za pizzu, daska za rezanje od bambusa, nož za sjeckanje, sito 14 x 29 cm, kist za pečenje