Pizza s tunom
Sastojci (2 komada)
Sastojci za 2 pizze (promjera 30 cm):
Tijesto:
3 | šalice brašna |
25 g | svježeg kvasca |
1 | šalica tople vode |
1 | žlica šećera |
1 | žlica soli |
8 | žlica ulja |
Nadjev:
190 g | tune iz konzerve |
1 | crveni luk, narezati na tanke ploške |
20 | crnih maslina (bez koštica) |
200 g | mozzarelle |
Sušeni origano i bosiljak | |
Kečap/umak od rajčice |
Priprema
- 1
U većoj posudi pomiješajte brašno, sol i šećer.
- 2
Svježi kvasac rastopite u mlakoj vodi i dolijte u posudu s brašnom. Dodajte ulje i rukama mijesite tijesto dok se ne počne odvajati od stijenki posude.
- 3
Pokrijte i ostavite da stoji sat vremena na sobnoj temperaturi kako bi se tijesto udvostručilo.
- 4
Zagrijte pećnicu na 200C.
- 5
Tijesto razdijelite na dva dijela te svaki razvucite na krug promjera 30 cm.
- 6
Stavite ih u lim za pečenje i izbodite vilicom.
- 7
Na krugove tijesta rasporedite kečap te pospite sušenim origanom i bosiljkom.
- 8
Nakon toga dodajte komadiće tune, luk, masline i kriške mozarelle.
- 9
Stavite peći u zagrijanu pećnicu i pecite 15-20 minuta.
- 10
Po želji, ukrasite svježom rajčicom, listovima bosiljka, ružmarinom, pospite s još sira.