kaufland.hr/recepti
Pohani kiseli krastavci i umak s češnjakom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (5 porcija)
5 većih komada | krastavaca |
100 g | brašna |
2 | jaja |
150 g | krušnih mrvica |
4 žlice | grana padana |
1 žličica | dimljene paprike |
1 žličica | sušenog timijana |
ulja |
Za umak
100 g | majoneze |
50 g | ljutog kečapa |
2 žličice | senfa |
1 | režanj češnjaka |
1 žlica | limunova soka |
Priprema
- 1
Kisele krastavce nareži na štapiće. U jednoj zdjeli pripremi brašno, a u drugoj razmuti jaja.
- 2
U trećoj zdjeli pomiješaj krušne mrvice, naribani Grana Padano, dimljenu papriku i sušeni timijan.
- 3
Štapiće krastavaca prvo uvaljaj u brašno, potom u jaja i na kraju u smjesu s krušnim mrvicama.
- 4
Uljem premaži rešetku za pečenje te posloži štapiće. Peci u pećnici na 200 °C oko 10 minuta, odnosno dok štapići ne ulove zlatno-žutu boju. Na pola pečenja ih preokreni.
- 5
Dok su krastavci u pećnici, pomiješaj majonezu, kečap i senf. Dodaj nasjeckani češnjak te iscijedi svježi sok limuna. Dobro promiješaj.
- 6
Pohane štapiće posluži uz umak.