Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pohani kiseli krastavci i umak s češnjakom

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (5 porcija)

5 većih komada krastavaca
100 g brašna
2 jaja
150 g krušnih mrvica
4 žlice grana padana
1 žličica dimljene paprike
1 žličica sušenog timijana
ulja

Za umak

100 g majoneze
50 g ljutog kečapa
2 žličice senfa
1 režanj češnjaka
1 žlica limunova soka

Priprema

    1

Kisele krastavce nareži na štapiće. U jednoj zdjeli pripremi brašno, a u drugoj razmuti jaja.

    2

U trećoj zdjeli pomiješaj krušne mrvice, naribani Grana Padano, dimljenu papriku i sušeni timijan.

    3

Štapiće krastavaca prvo uvaljaj u brašno, potom u jaja i na kraju u smjesu s krušnim mrvicama.

    4

Uljem premaži rešetku za pečenje te posloži štapiće. Peci u pećnici na 200 °C oko 10 minuta, odnosno dok štapići ne ulove zlatno-žutu boju. Na pola pečenja ih preokreni.

    5

Dok su krastavci u pećnici, pomiješaj majonezu, kečap i senf. Dodaj nasjeckani češnjak te iscijedi svježi sok limuna. Dobro promiješaj.

    6

Pohane štapiće posluži uz umak.