Popečci od mrkve i krumpira
Sastojci (4 porcije)
1 | crveni luk |
1 kg | mrkve s lišćem |
600 g | kuhanih krumpira |
Sol | |
1 režanj | češnjaka |
pola vezice | bosiljka |
40 g | oraha |
100 ml | maslinova ulja |
30 g | parmezana |
1 | jaje |
60 g | pšeničnog brašna |
1 žlica | škrobnog brašna |
papar | |
1 žlica | maslaca |
1 žličica | šećera |
Priprema
- 1
Priprema:Luk očisti, mrkvu i krumpir operi. Mrkvi ukloni lišće i ostavi sa strane. Luk, 300 g mrkve i krumpir grubo naribaj, začini žličicom soli i ostavi 10 minuta. Preostalu mrkvu prepolovi po duljini i kuhaj tri minute u posoljenoj vodi.
- 2
Češnjak očisti, a bosiljak operi. Orahe nasjeckaj i poprži u tavi. Parmezan naribaj. 75 g lišća mrkve sitno nasjeckaj pa trećinu pomiješaj s bosiljkom, češnjakom i 75 ml maslinova ulja te smiksaj u pire. Umiješaj parmezan i orahe
- 3
Pomiješaj dvije žlice nasjeckanog lišća, jaje, brašno i škrobno brašno te začini solju i paprom. Oblikuj popečke. Preostalo maslinovo ulje ugrij u tavi i ispeci 12 popečaka.
- 4
U drugoj tavi rastopi maslac, dodaj polovice mrkve i šećer te pusti da se glazira oko tri minute. Posluži popečke s glaziranom mrkvom, pestom i preostalim lišćem. Po želji pospi narom.
- 5
Savjet: pomiješaj ostatak lišća mrkve sa zelenom salatom i posluži kao prilog