kaufland.hr/recepti
Prženi gavuni
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
500 g | gavuna |
150 g | glatkog brašna |
2 žlice | kukuruzne krupice |
0.5 žličice | soli |
malo | papra |
limun (korica i sok) |
Umak
Sok 1 limuna | |
2 žlice | maslinova ulja |
2 režnja | češnjaka |
malo | kapara |
1 žlica | nasjeckanog peršina |
Priprema
- 1
Ribu operi i malo posuši papirnatim ubrusom. Po želji, otkini glave.
- 2
U većem tanjuru ili pravokutnoj posudi pomiješaj brašno, kukuruznu krupicu, sol i papar.
- 3
Ribu pažljivo uvaljaj u brašno i prži oko tri minute u dubokoj tavi s vrućim uljem.
- 4
Hrskave ribice posluži s pripremljenim umakom ili samo s kriškom-dvije limuna.