Prženi njoki od riže na proljetnoj salati
Sastojci (4 porcije)
1 pakiranje | Exquisit crvene riže iz talijanske regije Piemont (= 250 g) |
100 ml | suhog bijelog vina |
125 g | zelene salate po želji |
200 g | jagoda |
0.5 | Exquisit salame Belem s |
pakiranja crnim i bijelim paprom (= 140 g) | |
1 žličica | Exquisit maslinova ulja s tartufima |
3 žlice | Exquisit voćnog balzamičnog octa s okusom maline |
1 žlica | soka od limete |
1 žlica | grčkog jogurta |
sol, svježe mljeveni papar | |
prstohvat šećera | |
2 žlice | naribanog Exquisit sira Gauda g.g.A. |
1 | jaje |
1 žlica | škrobnog brašna |
1 žlica | miješanog nasjeckanog začinskog bilja (npr. peršin, vlasac, krasuljica) |
3 žlice | biljnog ulja |
Priprema
- 1
Dodajte rižu u 1,25 l proključale, posoljene vode, dolijte bijelo vino i kuhajte poklopljeno oko 35-40 minuta. Procijedite.
- 2
Salatu operite i lagano otresite višak vode.
- 3
Jagode operite, očistite i narežite na tanke ploške.
- 4
Kobasicu narežite na tanke kriške.
- 5
Za dressing pomiješajte maslinovo ulje s tartufima, balzamični ocat, sok od limete i grčki jogurt te začinite solju, paprom i šećerom.
- 6
Sir naribajte, umiješajte u rižu i ostavite da se malo ohladi.
- 7
Jaje, škrobno brašno i začinsko bilje također umiješajte u rižu te začinite solju i paprom. Vlažnim rukama oblikujte 12 njoka i pržite ih 3-5 minuta na zagrijanom ulju u tavi.
- 8
Salatu začinite pripremljenim dressingom, izvadite na tanjur te ukrasite ploškama jagoda.
- 9
Dodajte i njoke na tanjur te ukrasite kriškama kobasice.