Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Puding od kruha u duginim bojama

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 634/​2649
    kcal / kJ
  • 66 g
    Ugljikohidrati
  • 14 g
    Bjelančevine
  • 35 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    634/2649 kcal/kJ, 66 g Ugljikohidrati, 14 g Bjelančevine, 35 g Masti

Sastojci (6 porcija)

150 g odstajalih kroasana
150 g odstajalog brioche peciva
100 g starog kruha za tost
400 ml K-Bio trajnog mlijeka (3,8% masti)
malo prehrambene boje (žuta, crvena, plava, zelena)
80 g grožđica
4 jaja
400 g K-Classic slatkog vrhnja (30 % m.m.)
100 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
Šećer u prahu za posipanje

Savjet

  • Odstajala peciva upijaju tekućinu i ne postaju tako brzo "kašasta" kao svježi kruh.


Priprema

    1

Zagrijati pećnicu (gornji i donji grijač: 185 °C/na programu cirkulirajućeg zraka: 160 °C). Pleh za pečenje napuniti vodom do 1/3 i staviti na srednju rešetku.

    2

Kroasane, brioche peciva i tost narezati na kockice i podijeliti u 4 zdjele. Polovicu mlijeka podijeliti u 4 zasebne zdjelice i u svaku dodati drugu prehrambenu boju. Mješavinu kroasana i peciva posuti grožđicama i zaliti obojenim mlijekom tako da svaka posuda bude različite boje. Šarenu smjesu rasporediti u kalup po želji.

    3

Preostalo mlijeko pomiješati s jajima, šećerom i vrhnjem, uliti u kalup i staviti peći u zagrijanu vodenu kupelj tako da voda bude do pola visine kalupa. Peći oko 45 minuta. Ostaviti da se malo ohladi i poslužiti posuto šećerom u prahu.