Puding od kruha u duginim bojama
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
634/2649kcal / kJ
-
66 gUgljikohidrati
-
14 gBjelančevine
-
35 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
634/2649 kcal/kJ,
66 g Ugljikohidrati,
14 g Bjelančevine,
35 g Masti
Sastojci (6 porcija)
150 g | odstajalih kroasana |
150 g | odstajalog brioche peciva |
100 g | starog kruha za tost |
400 ml | K-Bio trajnog mlijeka (3,8% masti) |
malo prehrambene boje (žuta, crvena, plava, zelena) | |
80 g | grožđica |
4 | jaja |
400 g | K-Classic slatkog vrhnja (30 % m.m.) |
100 g | šećera |
1 vrećica | vanilin šećera |
Šećer u prahu za posipanje |
Savjet
-
Odstajala peciva upijaju tekućinu i ne postaju tako brzo "kašasta" kao svježi kruh.
Priprema
- 1
Zagrijati pećnicu (gornji i donji grijač: 185 °C/na programu cirkulirajućeg zraka: 160 °C). Pleh za pečenje napuniti vodom do 1/3 i staviti na srednju rešetku.
- 2
Kroasane, brioche peciva i tost narezati na kockice i podijeliti u 4 zdjele. Polovicu mlijeka podijeliti u 4 zasebne zdjelice i u svaku dodati drugu prehrambenu boju. Mješavinu kroasana i peciva posuti grožđicama i zaliti obojenim mlijekom tako da svaka posuda bude različite boje. Šarenu smjesu rasporediti u kalup po želji.
- 3
Preostalo mlijeko pomiješati s jajima, šećerom i vrhnjem, uliti u kalup i staviti peći u zagrijanu vodenu kupelj tako da voda bude do pola visine kalupa. Peći oko 45 minuta. Ostaviti da se malo ohladi i poslužiti posuto šećerom u prahu.