Puding od riže
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
529/2203kcal / kJ
-
47 gUgljikohidrati
-
6 gBjelančevine
-
34 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
529/2203 kcal/kJ,
47 g Ugljikohidrati,
6 g Bjelančevine,
34 g Masti
Sastojci (2 porcije)
400 ml | K-Classic kokosovog mlijeka, kremastog |
100 ml | vode |
2 žlice | šećera |
0.5 vrećice | vanilin šećer |
prstohvat soli | |
125 ml | riže na mlijeku |
100 g | K-Bio maslaca (82% m.m.) |
1 | Bio limeta |
Za kompot
200 g | trešanja marke K-Classic (iz staklenke, otkoštene, 680 ml, 360 g ocijeđene mase) |
150 ml | soka od višanja |
1 žlica | kukuruznog škroba |
malo vode |
Dodatno
25 g | badema u listićima |
25 g | K-Bio kokosovog čipsa, s korom |
Savjet
-
Ako želite koristiti svježe trešnje, najprije im treba izvaditi koštice i ostaviti da se kuhaju u soku od višanja oko 5 minuta kako bi omekšale. Zatim zgusnuti škrobom.
Priprema
- 1
Za pripremu riže na mlijeku zakuhati kokosovo mlijeko, vodu, šećer, vanilin šećer i sol, dodati rižu i kuhati na laganoj ili srednje jakoj vatri oko 20 minuta uz povremeno miješanje. Ugasiti štednjak i ostaviti na ugašenom štenjaku da se lagano kuha još 5-10 minuta. Umiješati maslac. Limetu oprati u vrućoj vodi i naribati koricu limete u rižu.
- 2
Za pripremu kompota staviti višnje zajedno sa sokom u lonac i zakuhati. Kukuruzni škrob pomiješati s malo vode u posudi i umiješati u višnje dok se tekućina ne poveže. Po želji poslužiti toplo ili hladno.
- 3
Na tavi bez ulja tostirati bademe dok ne porumene. Rižu na kokosovom lijeku servirati s kompotom od trešanja te ukrasiti bademima i listićima kokosa.