Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Punjeno pečenje od celera s bademima, prosom i špinatom

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 543/​2280
    kcal / kJ
  • 41 g
    Ugljikohidrati
  • 30 g
    Bjelančevine
  • 25 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    543/2280 kcal/kJ, 41 g Ugljikohidrati, 30 g Bjelančevine, 25 g Masti

Sastojci (4 porcije)

1 korijen celera
sol
2 žlice vinskog octa
2 glavice crvenog luka
2 režnja češnjaka
1 pakiranje organskog dimljenog tofua marke K-take it veggie, 2x 175 g
grančica ružmarina
2 žlice suncokretova ulja
1 žlica slatke paprike
papar
50 g badema
120 g prosa
300 ml povrtnog temeljca
2 žlice zrnatog senfa
500 g špinata
naribani muškatni oraščić
50 ml vege organskog vrhnja za kuhanje marke K-take it veggie
3 žlice brusnica

Savjet

  • Pečenje od celera izvrsno se slaže i s karameliziranim crvenim kupusom s jabukom te okruglicama od krumpira.


Priprema

    1

Korijen celera oguli i izdubi gornju četvrtinu celera te ostavi rub debljine oko 2 cm. Korijen i izdubljene dijelove celera kuhaj 10-15 minuta u slanoj vodi s octom, a zatim ostavi da se ocijedi.

    2

Oguli i na sitno nasjeckaj luk i češnjak. Naribaj tofu, operi i ocijedi ružmarin. Otkini listiće ružmarina s grančice i sitno nasjeckaj.

    3

Poprži tofu u tavi na 1 žlici suncokretovog ulja 2-3 minute, dodaj pola količine nasjeckanog luka i češnjaka te pirjaj 1-2 minute. Začini ružmarinom, paprikom u prahu, soli i paprom i ostavi sa strane.

    4

Krupnije nasjeckaj bademe i pirjaj ih u loncu dok ne porumene, dodaj proso, zalij temeljcem i kuhaj oko 15 minuta dok proso ne omekša i upije svu tekućinu.

    5

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva na programu cirkulirajućeg zraka (ne preporučuje se koristiti program s gornjim i donjim grijačem).

    6

Tofu pomiješaj s prosom i senfom, smjesu prelij u izdubljeni korijen celera, malo je utisni i peci u zagrijanoj pećnici 25 minuta.

    7

Listove špinata operi, ocijedi, očisti i nareži na komade veličine zalogaja. Na preostalom ulju pirjaj preostalu količinu nasjeckanog luka i češnjaka dok ne postane staklast, dodaj špinat i pirjaj 1 minutu. Čim špinat uvene, začini solju, paprom i muškatnim oraščićem.

    8

Izdubljene komade celera kuhaj u vrhnju za kuhanje dok ne ispari sva tekućina. Zatim štapnim mikserom napravi pire i začini solju i paprom.