Pureća rolada s mlincima
Sastojci (4 porcije)
750 g | purećih prsa |
mlinci |
Marinada
2 žlice | maslinova ulja |
1 žlica | soka od limuna |
0.5 žlice | origana |
2 | režnja češnjaka, zdrobiti |
sol i papar |
Punjenje
0.5 žlice | maslinova ulja |
3 | režnja češnjaka, zdrobiti |
1 | luk (usitnjen) |
1 šalica | pak choi (kinesko zelje), usitnjeno |
0.5 šalice | crnih maslina |
0.5 šalice | sušenih brusnica |
0.25 šalice | ribanog cheddar sira |
peršin | |
origano | |
čili u prahu | |
sol i papar |
Premaz
0.5 šalice | maslaca |
0.5 žlice | limunova soka |
2 žlice | svježih začina (peršin i origano), malo chilija |
Priprema
- 1
Pureća prsa (oko 750 grama) prerezati na pola (ne do kraja), prekriti prozirnom folijom pa istući batom. Marinadu rasporediti po puretini i ostaviti pokriveno u hladnjaku barem 30 minuta ili, najbolje, preko noći.
- 2
Na malo ulja dinstati luk par minuta, kratko dodati češnjak, a zatim zeleno povrće (ovaj sam put stavila pak choi, ali može i blitva, kelj ili špinat), začiniti solju i paprom te dinstati dok ne omekša. Maknuti s vatre, a kad ohladi, umiješati ostale sastojke (masline, brusnice, sir i ostale začine). Nadjev rasporediti po puretini te saviti u roladu.
- 3
Roladu premazati mješavinom maslaca (sobne temperature), limuna i začina. Po želji, oko rolade rasporediti luk narezan na četvrtine, gljive na polovice i grožđe (prije toga sve pomiješati u ostatku marinade), podliti bijelim vinom. Peći oko 40 min u pećnici, prethodno zagrijanoj na temperaturu od 200° C.
- 4
Roladu ostaviti desetak minuta pa tek onda rezati, a mlince preliti kipućom vodu, ostaviti da omekšaju, procijediti i preliti umakom od pečenja.