Quiche s kozicama i proljetnim lukom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
39 gUgljikohidrati
-
19 gBjelančevine
-
35 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
39 g Ugljikohidrati,
19 g Bjelančevine,
35 g Masti
Sastojci (6 porcija)
200 g | ricotte |
3 | jaja |
muškatni oraščić | |
papar | |
50 g | ribanog parmezana |
1 vezica | mladog luka |
vlasac | |
50 g | kozica |
2 žlice | soka od limuna |
150 g | hladnog maslaca |
300 g | brašna |
2 žlice | soli |
2 | žumanjka |
5 žlica | vode |
Priprema
- 1
1. Stavi u zdjelu maslac, brašno, sol, žumanjke i vodu te zamijesi glatko tijesto. Oblikuj tijesto u kuglu, zamotaj u plastičnu foliju i ostavi u hladnjaku sat vrmeena. Zagrij pećnicu na 180°C. U mešuvremenu na pobrašnjenoj površini razvaljaj tijesto na debljinu od otprilike 4 cm i stavi u kalup za quiche. 2. Tijesto peci u prethodno zagrijanoj pećnici 20 min te ostavi da se ohladi. 3. U zdjeli pomiješaj sir ricottu, jaja, papar, sol, muškatni oraščić, vlasac i parmezan dok se sastojci ne sjedine. 4. Gotov nadjev prelij i rasporedi po tijestu, peci oko 30 min i ostavi da se ohladi. 5. U tavi poprži kozice te ih s mladim lukom posloži na gotov quiche. Na kraju poškropi dvjema žlicama soka od limuna i posluži.