Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tortice sa šparogama i artičokom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 Porcija)

Tijesto
150 g pšeničnog brašna
0.5 žličice soli
1 jaje
70 g maslaca

Nadjev:

500 g zelenih šparoga
1 žlica maslaca
220 g srca artičoka
150 g kiselog vrhnja
2 jaja
1 žličica rotkvice, svježe naribane
Sol i papar
Mast za pečenje
Brašno
50 g sira Goude, naribati

Umak od rajčice:

250 g pirea od rajčice
2 žlice maslinova ulja
1 žlica koncentrata rajčice
Sol i papar
1 češanj češnjaka
1 grančica ružmarina

Priprema

    1

Pomiješajte brašno, jaje, sol i maslac kako biste napravili podatno tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Zatim podijelite tijesto na četiri dijela te ih razvaljajte na veličinu kalupa za tortice. Obložite kalupe tijestom.

    2

U međuvremenu, očistite šparoge. Sačuvajte 8 tankih šparoga, a ostatak sitno nasjeckajte. Srca artičoka narežite na tanke štapiće. Stavite nasjeckane šparoge i artičoke u posudu, pa dodajte vrhnje za kuhanje, jaje i naribanu rotkvicu, pa dobro promiješajte. Začinite solju i paprom. Rasporedite nadjev po tijestu u kalupima te pospite naribanim sirom. Pecite otprilike 20 minuta na 180C u prethodno zagrijanoj pećnici.

    3

Napravite umak od rajčice: ogulite i prepolovite češnjak. Na zagrijanoj maslinovom ulju lagano pirjajte češnjak i jednu žlicu koncentrata rajčice. Zatim dodajte pire od rajčice, sol, papar i ružmarin. Poklopite i kuhajte otprilike 10 minuta, povremeno miješajući. Uklonite ružmarin i češnjak. Ako je potrebno, začinite umak solju i dodajte šećera (po ukusu).

    4

U tavi zagrijte jednu žlicu maslaca i na umjerenoj vatri kratko popržite preostale šparoge, često okrećući (neka ne budu premekane). Začinite solju i paprom.

    5

Za posluživanje, stavite po jednu torticu na svaki tanjur te oko nje prolijte malo umaka od rajčice. Na svaku torticu položite dvije šparoge i poslužite.