Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

GRČKA PITA SA ŠPINATOM I FETA SIROM

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 Porcija)

2 žlice maslinova ulja
1 kg svježeg špinata
1 kom luk
0.5 kom vezica mladog luka
1 žličica mljevenog češnjaka
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina (2-3 vezice)
2 žlice svježi kopar
500 g izmrvljenog feta sira
1 jaje
sol i papar, po ukusu
kore za savijaču
200 g otopljenog maslaca

Priprema

    1

Pećnicu zagrij na 200° C. Dva protvana obloži papirom za pečenje. Žlicu maslinovog ulja zagrij u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj špinat, kuhaj ga dok ne uvene, dobro sve procijedi, ostavi da se ohladi pa ga krupno nasjeckaj.

    2

U posebnoj posudi zagrij žlicu maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i pirjaj ga dok ne omekša. Ubaci usitnjen mladi luk, češnjak, peršin i kopar pa pirjaj sve oko 30 sekundi. Smjesu od luka prebaci u zdjelu te dodaj špinat, feta sir i jaje. Začini solju i paprom te miješaj dok se smjesa ne poveže.

    3

Koru premaži otopljenim maslacem, dodaj drugu, isto je premaži, pa izreži okomito na trake širine

    4

10 cm. Na jedan kraj stavi 1/2 žličice nadjeva. Kut tijesta preklopi preko nadjeva da dobiješ oblik trokuta. Nastavi istom radnjom do kraja trake dok ne dobiješ kompaktan trokut. Vrh premaži s malo otopljenog maslaca. Postupak ponovi s preostalim trakama i nadjevom. Protvane peci zasebno 18-20 minuta ili dok trokuti ne porumene. Posluži odmah. Dobar tek!