Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Paprenjaci

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (30 Komad)

660 g glatkog brašna K-Classic NMNP T-550
1 žličica sode bikarbone
1 žličica soli
3 žličice đumbira u prahu
4 žličice cimeta u prahu
2 žličice papra
120 g šećera od kokosova cvijeta K-Bio
230 g maslaca
300 g meda
2 jaja

Icing

bjelanjak
šećer u prahu

Priprema

    1

Miksaj maslac i med, dodaj jaja, a potom i sve suhe sastojke postupno. Ako je smjesa previše suha, dodaj i par žlica vode.

    2

Izradi dobro rukama u kompaktnu smjesu. Smjesu je najbolje zamotati u foliju i ostaviti da odstoji minimalno pola sata.

    3

Razvaljaj tijesto debljine 3 mm i kalupom reži u željene oblike. Na svakom paprenjaku napravi rupicu prije pečenja kako bi se kasnije mogla provući ukrasna špaga.

    4

Peci 7 minuta na 170°C (vrijeme pečenja ovisi i o samoj pećnici).

    5

Pripremi icing: na jedan bjelanjak postupno dodaj šećer u prahu dok ne dobiješ glatku gustu smjesu. Ako je smjesa previše rijetka, dodaj još šećera u prahu.Po želji, icing možeš bojiti drugim prehrambenim bojama.

    6

Crtaj icingom po ispečenim i ohlađenim keksima te ostavi da se suše tijekom noći.

    7

Kroz rupicu provuci špagu i napravi čvor. Tako ukrašenim paprenjacima možeš dekorirati i svoje božićno drvce.