Snježna torta s makom, višnjama i kokosom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
38.5 gUgljikohidrati
-
10.7 gBjelančevine
-
31 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
38.5 g Ugljikohidrati,
10.7 g Bjelančevine,
31 g Masti
Sastojci (12 Komad)
130 g | maslaca (sobne temperature) |
150 g | šećera |
2 | jaja |
180 g | brašna |
1 žličica | praška za pecivo |
110 ml | mlakog mlijeka |
50 g | maka |
Krema
600 g | vrhnja za šlag |
6 žličica | učvršćivača za šlag |
500 g | svježeg sira |
80 g | šećera u prahu |
1 žličica | ekstrakta vanilije |
Dodatno
100 g | kompota od višnje |
50 g | ribanog kokosa |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 180 °C, na gornji i donji grijač.
- 2
Papirom za pečenje obloži kalup za tortu promjera 24 centimetra i stavi ga na lim za pečenje.
- 3
Mikserom pjenasto umuti maslac i šećer, oko tri minute.
- 4
Dodaj jedno po jedno jaje u smjesu maslaca i dobro umuti.
- 5
U drugoj posudi pomiješaj brašno i prašak za pecivo.
- 6
Suhe sastojke naizmjenično dodaj s mlijekom u smjesu s jajima i maslacem.
- 7
Na kraju umiješaj mljeveni mak.
- 8
Tijesto ulij u kalup za tortu, ravnomjerno rasporedi pa peci od 20 do 22 minute.
- 9
Pečeni biskvit izvadi iz pećnice, pusti da se ohladi pa ga prereži na pola.
- 10
Za kremu miksaj vrhnje za šlag s učvršćivačem dok ne postane čvrst.
- 11
U drugoj zdjeli pomiješaj sir s prosijanim šećerom u prahu i aromom vanilije. Zatim špatulom umiješaj čvrsti šlag.
- 12
Na tanjur za posluživanje stavi prerezanu polovicu biskvita i oko njega obruč kalupa za tortu.
- 13
Premaži biskvit kompotom od višanja, no ostavi 2 cm od ruba, kako se ne bi prelio.
- 14
Premaži trećinom kreme i ravnomjerno rasporedi.
- 15
Stavi drugu polovicu biskvita i ukloni obruč.
- 16
Vrh i stranice biskvita premaži kremom.
- 17
Ostatkom kreme ukrasi vrh torte pomoću vrećice za dresing.
- 18
Cijelu tortu pospi naribanim kokosom i dobro ohladi prije posluživanja.