Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Jakobove kapice s avokadom i mangom

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 21 g
    Ugljikohidrati
  • 47 g
    Bjelančevine
  • 22 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    21 g Ugljikohidrati, 47 g Bjelančevine, 22 g Masti

Sastojci (2 Porcija)

6 Jakobovih kapica (bez školjke)
1 zreli avokado
0.5 jabuke
1 manji crveni luk
1 žličica soka limete
sol
papar
2 žličice maslinova ulja
0.5 manga
30 g pinjola
tabasca
1 žličica meda
1 žličica maslaca
0.5 žličice sušenog timijana

Priprema

    1

Ako su Jakobove kapice zamrznute, odmrzavaj ih u hladnjaku najmanje 6-8 sati. Avokado prepolovi, ukloni košticu, pa žličicom izvadi „meso“ i nareži ga na kockice. Jabuku i luk također nareži na kockice.U posudi pomiješaj kockice avokada i jabuke sa sokom od limete i kockicama luka te začini solju, paprom i žličicom maslinova ulja. Mango oguli i nareži na kockice, a pinjole poprži u tavi. U manjoj posudi pomiješaj kockice manga, tabasco, sol, papar i med.U tavi ugrij ostatak maslinova ulja i prži Jakobove kapice s obje strane oko dvije minute.Minutu prije kraja dodaj maslac te začini solju, paprom i timijanom.Uz pomoć kalupa promjera 5 cm oblikuj po tri tortice od mješavine avokada i jabuke na svakom tanjuru te na vrh svake tortice stavi jednu Jakobovu kapicu. Dodaj salsu od manga i pinjole te posluži.