Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Patka na kineski način

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 Porcija)

patka
meda
komadić đumbira
umak od soje
malo papra i soli
rižina octa
mladi luk
režnja češnjak
zvjezdasti anis

Priprema

    1

Patku operi, ukloni iznutrice i nožice, a nakon toga je dobro osuši kuhinjskim ubrusima i premaži mješavinom đumbira, soli, papra, meda, umaka od soje i rižina octa.

    2

U unutrašnjost patke stavi mladi luk, zvjezdasti anis, mladi luk i češnjak. Stavi patku u lim za pečenje i peci oko 30 minuta u pećnici, prethodno zagrijanoj na 200°C. Nakon toga je okreni i peci još 30 minuta uz obavezno podlijevanje sokom od pečenja (po potrebi, vrijeme pečenja se može malom i produljiti).

    3

Pečenu patku izreži na kriške i posluži s kineskim povrćem, rezancima i umakom soje.