Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Wok s povrćem i teletinom

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 80 g
    Ugljikohidrati
  • 41.4 g
    Bjelančevine
  • 22.6 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    80 g Ugljikohidrati, 41.4 g Bjelančevine, 22.6 g Masti

Sastojci (2 Porcija)

1 mrkva
1 poriluk
100 g gljiva po želji
1 ljubičasti luk
1 svježa crvena paprika
100 g stabljike celera
50 g klica
6 žlica meda
80 ml rižina octa
2 žlice koncentrata rajčice
6 žlica umaka od soje
100 g basmati riže
3 žlice sezamova ulja
100 g zamrznutih mahuna ili Tajlandske mješavine povrća
4 grančice korijandera
orijentalnih začina
1 žličica Sambal Oeleka
200 g telećih trakica

Priprema

    1

Mrkvu, poriluk i gljive očisti te nareži. Luk nareži na ploškice, a papriku i celer na trakice.

    2

Ugrij med u lončiću i pusti da se lagano karamelizira, a zatim dodaj rižin ocat.

    3

Umiješaj koncentrat rajčice, začine, Sambal Oelek i umak od soje. Pusti da se lagano kuha oko desetak minuta.

    4

Rižu pripremi prema uputama na pakiranju.

    5

U međuvremenu ugrij žličicu sezamova ulja u tavi za wok i dodaj trakice mesa. Prži minutu na jakoj vatri, a zatim izvadi i stavi sa strane.

    6

Ostatak ulja ugrij u još vrućoj tavi i dodaj mrkvu. Pirjaj kratko pa dodaj poriluk, celer, luk i papriku te pirjaj još dvije minute.

    7

Na kraju dodaj zamrznuto povrće, gljive, klice, meso i umak od meda. Promiješaj i još kratko pirjaj. Posluži s rižom i listićima korijanderom.