Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Fusilli Tricolore sa trakicama lososa u umaku od tune

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 Porcija)

K-Favourites Fusilli Tricolore
Sol
K-Favourites Pecorino Romano
K-Favourites filea norveškog lososa, dimljeni
kelja pupčara
timijan, origano, papar
crveni luk
maslaca
pinjola
meda
suhog bijelog vina
slatkog vrhnja
ribljeg temeljca
K-Favourites pesta od tune
kapara

Priprema

    1

Skuhajte tjesteninu al dente u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite i isperite pod hladnom vodom.

    2

Naribajte sir Pecorino, narežite file lososa na trakice debljine 1 cm i stavite u frižider.

    3

Operite i očistite kelj pupčar, uklonite jezgru te ga rastavite na listove. Operite začinsko bilje, ocijedite i usitnite. Očistite luk i narežite na tanke kriške.

    4

Listove kelja pupčara popržite 1-2 minute na rastopljenom maslacu, dodajte pinjole i začinsko bilje pa popržite još 2-3 minute. Začinite sa solju i medom te ostavite na toplom.

    5

Na preostalom maslacu u tavi popržite kriške luka oko 2 minute, zalijte bijelim vinom, slatkim vrhnjem, ribljim temeljcem i dodajte pesto. Pustite da zakuha i da se zgusne na 2/3.

    6

Dodajte tjesteninu i kapare u umak i promiješajte te začinite solju i paprom. Raspodijelite tjesteninu na dva duboka tanjura i pospite pinjolima, listovima kelja pupčara i sirom Pecorino te poslužite sa trakicama lososa.