kaufland.hr/recepti
Ragu s gljivama i orasima
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
450 g | gljiva |
1 | veći luk |
1 | srednje velika mrkva |
6 | režnjeva češnjaka |
100 g | koncentrata rajčice |
100 ml | suhog bijelog vina |
120 g | oraha |
240 ml | mlijeka |
1 žličica | sojina umaka |
maslinovo ulje | |
žličica soli | |
0.5 žličice | papra |
1 žličica | timijana |
0.5 žličice | čilija |
Priprema
- 1
Gljive očisti papirnatim ručnikom ili mekanom četkicom pa ih usitni u sjeckalici. Pazi da ne budu presitne. Mrkvu oguli pa nareži na kockice. Luk usitni. Češnjak protisni.
- 2
U loncu zagrij maslinovo ulje pa dodaj luk i kratko pirjaj, dok ne postane staklast. Dodaj mrkvu pa pirjaj na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodaj koncentrat rajčice i sve dobro promiješaj pa ubaci gljive.
- 3
Zalij bijelim vinom i pusti da se kuha dok tekućina ne ispari. Dodaj sol, papar, timijan i češnjak, čili po želji i soja umak. Ubaci sjeckane orahe pa sve zalij mlijekom i kuhaj dok se umak ne zgusne, oko 25 minuta.
- 4
Posluži s omiljenom tjesteninom, posuto listićima bosiljka.