Ratatouille
Sastojci (6 porcija)
2 glavice | luka |
2 | režnja češnjaka |
1 | patlidžan |
1 | tikvica |
2 | zelene paprike |
8 | manjih rajčica |
2 | grančice svježeg ružmarina |
3 | grančice svježe majčine dušice |
maslinovo ulje | |
Sol i papar po želji |
Savjet
-
Ratatoille je jelo koje je još boljeg okusa sljedeći ili dva dana nakon kuhanja. Zato je idealno jelo za pripremu "unaprijed".
Priprema
- 1
Ugrij pećnicu na 180°C.
- 2
Očisti i nareži luk i češnjak. Ostatak povrća operi, očisti i također nareži. Začinsko bilje isplahni vodom. Sve zajedno posloži u pekač te dodaj sol, papar i maslinovo ulje (oko dvije žlice). Promiješaj kako bi se svi sastojci ravnomjerno rasporedili.
- 3
Pokrij pekač aluminijskom folijom i peci u pećnici oko 45 minuta. Povrće treba biti kuhano, a sokovi otpušteni na dnu pekača.
- 4
Makni foliju i peci otklopljeno još 30 do 45 minuta. Jelo je gotovo kada svi sokovi ispare, a povrće poprimi lijepu zapečenu boju.
- 5
Izvadi grančice začinskog bilja i posluži. Jelo možeš poslužiti odmah iz pećnice, kada je sobne temperature ili kada se ohladi okusi i arome neće izostati niti u jednom slučaju!