kaufland.hr/recepti
Vegetarijansko
Ražnjići od tofua i tikvica
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 komada)
papar | |
100 g | zamjene za vrhnje za kuhanje od soje K-take it veggie |
60 g | rajčica sušenih u ulju |
malo | vlasca |
2 | manje tikvice |
400 g | tofua natur K-take it veggie |
listića timijana i ružmarina | |
1 žlica | senfa K-Classic |
100 ml | soka od naranče K-Bio |
2 žlice | pirovih ili zobenih pahuljica K-Bio |
sol K-Classic |
Priprema
- 1
Tikvice operite i očistite. 300 g tofua, rajčice i tikvice narežite na komade veličine zalogaja. U lončiću prokuhajte sok od naranče, senf i začinsko bilje te kuhajte dok ne poprimi pomalo kremastu teksturu. Začinite solju i paprom. Komadiće tikvica, tofua i rajčica nabodite na drveni štapić za ražnjiće te prelijte pripremljenom marinadom od naranče i senfa. Ostatak tofua narežite na komadiće, pomiješajte sa zamjenom za vrhnje i zgnječite poput pirea. Umiješajte nasjeckani vlasac te začnite solju i paprom. Ražnjiće možete ispeći na roštilju, u grill tavi ili u pećnici – po želji. Poslužite s umakom.