Red velvet torta
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
723/3037kcal / kJ
-
66 gUgljikohidrati
-
10 gBjelančevine
-
47 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
723/3037 kcal/kJ,
66 g Ugljikohidrati,
10 g Bjelančevine,
47 g Masti
Sastojci (12 komada)
Za tijesto
240 g | šećera |
200 g | omekšalog maslaca |
8 g | vanilije |
prstohvat | soli |
6 | jaja |
300 g | pšeničnog brašna |
2 žličice | praška za pecivo |
180 g | kakaa u prahu |
1 žlica | jogurta |
1 | jestiva crvena boja za kolače |
Za glazuru
1 | limun (korica i sok) |
300 g | maslaca |
300 g | šećera u prahu |
375 g | krem sira |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i maslacem utrljajte posudu za pečenje (promjera 20 centimetara).
- 2
Za tijesto istuci maslac sa šećerom, vanil šećerom i soli u procesoru hrane velikom brzinom dok ne postane kremast. Postupno dodaj jaja i umiješaj. Pomiješaj jogurt s jestivom bojom dok ne postane glatka.
- 3
Pomiješaj brašno, prašak za pecivo i kakao za pecivo te naizmjence umiješaj tijesto s jogurtom. Ulij tijesto u lim, izgladi ga i peci u zagrijanoj pećnici oko 55 minuta te ostavi da se ohladi u tavi.
- 4
Za glazuru operi limun vrućom vodom, naribaj 1 žličicu korice i iscijedi 2 žlice soka. Istuci maslac sa šećerom u prahu dok ne postane kremast. Dodaj krem sir, limunov sok i koricu i umiješaj.
- 5
Ako je potrebno, ohlađeni kolač poravnaj i prereži na pola vodoravno. Smrvi ostatke tijesta i ostavi sa strane za ukrašavanje.
- 6
Polovicu kreme ravnomjerno rasporedi na donju podlogu, drugi sloj stavi na vrh i premaži preostalom kremom.
- 7
Tortu ukrasi mrvicama tijesta i po želji dekoriraj narezanom bijelom čokoladom.