Red Velvet Torta
Sastojci (10 komada)
260 g | glatkog brašna |
300 g | šećera |
250 ml | vrhnja za šlag |
2 g | soli |
20 g | kakaa |
120 g | maslaca |
2 | jaja |
1 | žumanjak |
1 žlica | alkoholnog octa |
1 žličica | sode bikarbone |
1 vrećica | vanillin šećera |
jestiva crvena boja za kolače |
Za izradu kreme
250 g | krem sira |
250 g | mascarponea |
120 g | šećera u prahu |
250 g | tučenog vrhnja, 35% m.m. |
1 žlica | burbon šećera |
1 vrećica | želatine |
Priprema
- 1
U zdjeli miksati maslac sa šećerom pa dodati jaja. Zatim, u zasebnoj posudi pomiješati sve suhe sastojke, a vrhnje obojiti s par kapi jestive crvene boje. U zdjelu s maslacem i šećerom postepeno dodavati suhe sastojke i vrhnje (malo jedno, malo drugo), a sodu bikarbonu pomiješati s octom i lagano umiješati u smjesu sa špatulom. Smjesu izliti u dva kalupa promjera 20-23 cm i peći otprilike 25 minuta na 180 °C. Kad je biskvit pečen, potrebno je izvaditi ga iz kalupa i ohladiti prije ukrašavanja.
- 2
Za izradu kreme potrebno je prvo izraditi vrhnje u čvrsti šlag. U drugoj zdjeli pomiješati mascarpone i krem sir sa šećerom i želatinom fix, te na kraju pomiješati s čvrstim šlagom.Ukrasiti jednu koru torte, poklopiti s drugom i opet premazati s kremom. Na kraju, ukrasiti s božićnim ukrasima po želji ili cimetom i zvjezdastim anisom.