Riblji fileti u omotu od Serano šunke sa zapečenom tjestenin
Sastojci (4 porcije)
1 pakiranje | Exquisit fileta škarpine (375 g, 3 komada) |
20 komada | Exquisit tjestenine conchiglioni giganti (oko 160 g) |
sol | |
vezica | mladog luka |
2 | rajčice |
200 g | svježeg špinata |
3 žlice | biljnog ulja |
4 žlice | svježeg sira |
1/2 quisit pesta od rajčice i taklenke rukole (= 90 g) | |
svježe mljeveni papar | |
1/2 Exquisit sira Tome de pkiranja Lomont (= 85 g) | |
4 umanjka | |
40 ml | suhog bijelog vina |
120 g | rastopljenog maslaca, malo ohlađenog |
1 žličica | naribane korice limete |
1 žličica | soka od limete |
nekoliko listova metvice | |
1 pakiranje | Exquisit šunke Serrano Gran Reserva (= 80 g) |
Priprema
- 1
Ostavite ribu da se odmrzne tijekom noći u hladnjaku. Tjesteninu kuhajte 18 minuta u otprilike tri litre posoljene vode. Procijedite.
- 2
Mladi luk očistite, operite i narežite na tanke kolutiće. Rajčice operite, razrežite na četvrtine, a zatim na kockice. Špinat operite, očistite i grubo nasjeckajte.
- 3
Zagrijte u tavi dvije žlice ulja, dodajte mladi luk, rajčice i špinat te pirjajte, a zatim umiješajte svježi sir i pesto. Začinite solju i paprom. Tjesteninu napunite smjesom rajčice i špinata te rasporedite u namašćenu vatrostalnu posudu. Sir naribajte, pospite po tjestenini te pecite 15 minuta na 180°C (plinska pećnica: stupanj 3, ventilatorska pećnica: 160°C).
- 4
Žumanjke i vino tucite pjenjačom u posudi iznad vodene kupelji dok ne dobijete kremastu smjesu. Postupno dodajte maslac, neprestano miješajući. Umiješajte koricu i sok od limete te začinite solju.
- 5
Ribu operite, obrišite papirnatim ubrusom, začinite solju i paprom te metvicom, a zatim omotajte šunkom i pržite 5-8 minuta na vrućem ulju. Riblje smotuljke, tjesteninu i umak rasporedite na tanjure te poslužite.