Riblji fileti s tropskom salatom u košarici
Sastojci (4 porcije)
250 g | kora za savijaču |
10 žlica | ulja |
sok i korica limete | |
0.5 vezice | korijandra |
sol i papar | |
800 g | krumpira |
50 g | rukole |
1 | avokado |
1 | mango |
250 ml | mlijeka |
1 žlica | maslaca |
1 žličica | wasabi paste |
4 | fileta ribe po želji |
Priprema
- 1
Ugrij pećnicu na 200°C. Tijesto ostavi na sobnoj temperaturi desetak minuta. Četiri lista tijesta stavi na radnu površinu i izreži četiri kvadrata jednake veličine te ih premaži uljem.
- 2
Četiri kalupa za muffine premaži uljem pa obloži kvadratom tijesta, pritisni i peci 8-10 minuta u pećnici. Izvadi i ostavi da se ohladi.
- 3
U međuvremenu operi korijandar i grubo nasjeckaj. Pomiješaj četiri žlice ulja, nasjeckani korijandar, sok i koricu limete te zgnječi u pire štapnim mikserom. Začini solju i paprom.
- 4
Krumpire oguli i kuhaj 20 minuta u posoljenoj vodi. Salatu očisti i nareži na manje komade. Avokado i mango nareži na kockice, poprskaj limunom te pomiješaj s jednom žlicom ulja. Začini solju i paprom, poklopi i stavi u hladnjak.
- 5
U lončiću zagrijavaj mlijeko, maslac i wasabi pastu. Krumpire ocijedi, pomiješaj sa smjesom od mlijeka i wasabija te zgnječi poput pirea. Stavi na toplo mjesto.
- 6
Riblje filete prepolovi, začini solju i paprom te pospi brašnom. U tavi ugrij četiri žlice ulja i peci filete oko tri minute sa svake strane.
- 7
Pomiješaj salatu s avokadom i mangom te napuni košarice od tijesta.
- 8
Posluži s ribom i pireom.