Rižoto od cikle i panirani camembert
Sastojci (4 Porcija)
2 glavice | cikle |
1 glavica | ljubičastog luka |
0.5 | jabuke |
800 ml | povrtnog temeljca |
200 ml | vode |
200 g | riže za rižoto |
1 režanj | češnjaka |
100 ml | bijelog vina |
sol | |
papar | |
maslinovo ulje | |
svježe potočarke | |
4 komada | paniranog camemberta |
Priprema
- 1
Ciklu i jabuku oguli pa nareži na kockice, a luk i češnjak nasjeckaj.
- 2
U manji lonac ulij povrtni temeljac i vodu pa ga cijelo vrijeme održavaj toplim na laganoj vatri.
- 3
Panirani camembert posloži na lim obložen papirom za pečenje i peci 15-18 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
- 4
U dubljoj tavi zagrij ulje i dodaj luk. Pirjaj nekoliko minuta pa dodaj kockice cikle. Miješaj ih na vatri 10-ak minuta dok malo ne omekšaju.
- 5
Potom dodaj rižu i miješaj dok ne postane staklasta. Ubaci češnjak, prži oko 30 sekundi pa ulij bijelo vino. Miješaj sve dok vino ne ispari i onda počni podlijevati temeljcem.
- 6
Kad riža upije temeljac dodaj novu količinu i tako pomalo podlijevaj i miješaj oko 18 minuta. Na kraju posoli, popapri i umiješaj kockice jabuka.
- 7
Rižoto posluži uz camembert i sve pospi listićima potočarke.