kaufland.hr/recepti
Rižoto s keljom i grahom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
230 g | graha trešnjevca |
350 g | kelja, narezati na trakice |
300 g | riže kratkog zrna (arborio) |
120 g | maslaca |
nekoliko nasjeckanih listića kadulje (ili začinsko bilje po želji) | |
50 g | naribanog parmezana |
1 | manji luk |
2 režnja | češnjaka |
sol, papar |
Priprema
- 1
Grah namočite preko noći u vodi. Sutradan ga ocijedite, dobro isperite i kuhajte 45 minuta u ekspres-loncu. Operite listove kelja i narežite ih na trakice.
- 2
U lonac s vodom dodajte žlicu soli i rižu.
- 3
Nakon 10-15 minuta dodajte trakice kelja i ostavite da se sve lagano kuha još 5-10 minuta odnosno dok kelj ne omekša.
- 4
Desetak minuta prije kraja ubacite grah.
- 5
Procijedite sve i stavite sa strane.
- 6
U međuvremenu rastopite maslac u tavi i pirjajte nasjeckani luk dok ne poprimi staklasti izgled.
- 7
Dodajte protisnuti češnjak, a zatim i mješavinu riže, kelja i graha. Promiješajte nekoliko puta, pa maknite s vatre. Pospite solju, paprom i parmezanom.