Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Rižoto s keljom i grahom
© Marco Mayer - Fotolia

Rižoto s keljom i grahom

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

230 g graha trešnjevca
350 g kelja, narezati na trakice
300 g riže kratkog zrna (arborio)
120 g maslaca
nekoliko nasjeckanih listića kadulje (ili začinsko bilje po želji)
50 g naribanog parmezana
1 manji luk
2 režnja češnjaka
sol, papar

Priprema

    1

Grah namočite preko noći u vodi. Sutradan ga ocijedite, dobro isperite i kuhajte 45 minuta u ekspres-loncu. Operite listove kelja i narežite ih na trakice.

    2

U lonac s vodom dodajte žlicu soli i rižu.

    3

Nakon 10-15 minuta dodajte trakice kelja i ostavite da se sve lagano kuha još 5-10 minuta odnosno dok kelj ne omekša.

    4

Desetak minuta prije kraja ubacite grah.

    5

Procijedite sve i stavite sa strane.

    6

U međuvremenu rastopite maslac u tavi i pirjajte nasjeckani luk dok ne poprimi staklasti izgled.

    7

Dodajte protisnuti češnjak, a zatim i mješavinu riže, kelja i graha. Promiješajte nekoliko puta, pa maknite s vatre. Pospite solju, paprom i parmezanom.