Rösti s dimljenom ribom, povrćem i umakom od hrena
Sastojci (1 Porcija)
600 g | krumpira |
150 g | jogurta |
2 žličice | stolnog hrena |
0.5 žličice | sušenog vlasca |
1 žličica | soka limuna |
sol | |
papar | |
1 žlica | nasjeckanog svježeg peršina |
maslinovo ulje | |
50 g | dimljenog lososa |
50 g | dimljenog brancina |
svježi krastavac | |
3 žlice | nasjeckane ukiseljene cikle |
listići potočarke |
Priprema
- 1
Krumpire operi pa ubaci u prokuhalu posoljenu vodu. Kuhaj oko 7 minuta pa ih ocijedi i pusti da se što više ohlade. Možeš ih čak ostaviti i preko noći u hladnjaku.
- 2
U zdjelici pomiješaj jogurt, stolni hren, sušeni vlasac, sok limuna te sol i papar. Zamiješaj umak i spremi ga u hladnjak.
- 3
Krumpire oguli pa naribaj. Stavi ih u veću zdjelu, dodaj nasjeckani peršin, posoli ih i popapri te prelij s 3 žlice maslinovog ulja. Dobro promiješaj.
- 4
U tavi zagrij malo maslinova ulja pa istresi smjesu s krumpirima. Špatulom ili lopaticom je poravnaj i dobro pritisni. Peci rösti sa svake strane 8-10 minuta. Kad zapečeš prvu, poklopi ga tanjurom i sve preokreni tako da ti polupečeni rösti ispadne na tanjur. Tavu vrati na vatru, dodaj još malo ulja ako je potrebno, pa istresi rösti u tavu tako da zapečeš i drugu stranu.
- 5
Pečeni rösti istresi na tanjur. Na njega složi kriške dimljene ribe, tanko narezani krastavac, salatu od cikle, umak s hrenom te sve pospi listićima potočarke.