Rolada od kokosa i marelice
Sastojci (12 Porcija)
Sastojci za biskvit:
6 | jaja |
6 žlica | šećera |
3 žlice | brašna |
3 žlice | kokosa |
4 žlice | ulja |
Sastojci za kremu:
150 g | šećera u prahu |
250 g | mascarponea |
200 g | krem sira |
250 ml | vrhnja za šlag |
3 listića | želatine |
50 g | kokosova brašna |
Sastojci za punjenje:
300 g | kompota od marelice |
150 g | kokosova brašna |
Priprema
- 1
Smiksaj jaja i šećer u pjenastu smjesu. Brašno pomiješaj s kokosom i lagano umiješaj jaja i ulje.
- 2
Na tepsiju stavi papir za pečenje, malo ga naulji i izlij smjesu. Peci 15 minuta na 155 °C.
- 3
Gotov biskvit zarolaj u roladu i ostavi da se ohladi.
- 4
Za kremu, 200 ml vrhnja za šlag smiksaj u čvrsti šlag. Zajedno smiksaj mascarpone, sir i šećer u prahu. Listove želatine namoči u vodi i dodaj im preostalih 50 ml zagrijanog vrhnja za šlag. Toplo vrhnje postepeno dodaj u kremu, pazeći da se smjesa ne zgruša. Na kraju dodaj smiksani čvrsti šlag i kokos. Ostavi kremu da se ohladi.
- 5
Procijedi marelice i smiksaj ih u pire.
- 6
Biskvit prvo premaži marelicom, zatim s dvije trećine kreme i zarolaj. Ostavi u hladnjaku da se rolada stisne. Ohlađenu roladu premaži preostalom kremom i uvaljaj ju u kokos.