Roladice od crvenog kupusa s kvinojom i gljivama
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
58 gUgljikohidrati
-
21 gBjelančevine
-
64 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
58 g Ugljikohidrati,
21 g Bjelančevine,
64 g Masti
Sastojci (4 porcije)
8 | većih listova crvenog kupusa |
nekoliko grančica ružmarina i majčine dušice | |
sol | |
50 ml | bijelog vinskog octa |
4 | ljutike |
2 češnja | češnjaka |
50 g | očišćenih oraha |
2 žlice | suncokretova ulja |
100 g | kvinoje |
600 ml | povrtnog temeljca |
80 g | sira Parmigiano Reggiano K-Favourites |
svježe mljeveni papar | |
1 žlica | začinskog ulja s čilijem K-Favourites |
1 žlica | maslac |
1 | pakiranje puslica od krumpira K-Favourites (600 g) |
350 g | miješanih gljiva (npr. šampinjoni, lisičarke, bukovače i sl.) |
2 žličice | dijon senfa K-Favourites |
1 žlica | pšeničnog brašna |
50 ml | suhog bijelog vina |
100 ml | vrhnja |
Savjet
-
Roladice od crvenog kupusa pospi sjemenkama nara.
Priprema
- 1
Operi pa ocijedi začinsko bilje i listove crvenog kupusa. Listove crvenog kupusa očisti i prokuhaj u velikom loncu s posoljenom vodom i octom 2-3 minute. Zatim operi listove u hladnoj vodi, ocijedi ih i stanji korijen.
- 2
Oguli ljutiku i češnjak, sitno nareži tri glavice ljutike i češnjak te pirjaj polovicu u loncu na žlici suncokretovog ulja oko 2 minute. Usitni orahe, dodaj kvinoju i zalij s 200 ml povrtnog temeljca. Kuhaj u poklopljenom loncu oko 15 minuta uz povremeno miješanje, ostavi da se ohladi pa izlij preostalu tekućinu.
- 3
Odstrani koru s parmezana, sitno ga naribaj, pomiješaj s kvinojom te začini solju, paprom i uljem od čilija.
- 4
Za svaku roladicu položi dva lista kupusa tako da se dijelom preklapaju, po njima rasporedi kvinoju, preklopi listove sa strane, zarolaj i učvrsti čačkalicama.
- 5
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva na programu cirkulirajućeg zraka (ne preporučuje se program s gornjim i donjim grijačem).
- 6
U pekaču zagrij žlicu maslaca i prži rolade 2-3 minute sa svih strana. Dodaj začinsko bilje, preostalu sitno narezanu ljutiku i češnjak, zalij s 200 ml temeljca i peci u zagrijanoj pećnici 10 minuta uz povremeno okretanje.
- 7
Puslice od krumpira rasporedi u pleh obložen papirom za pečenje i peci ih s roladicama još 25 minuta odnosno dok ne porumene.
- 8
Gljive očisti, nareži na komade veličine zalogaja, a preostalu ljutiku na kolutiće. Pirjaj gljive i ljutiku na preostalom maslacu, dodaj senf, pospi brašnom i zalij bijelim vinom. Ulij ostatak povrtnog temeljca i miješaj dok ne dobiješ glatku teksturu, a zatim kuhaj oko 4 minute. Na kraju dodaj vrhnje, prokuhaj te začini solju i paprom.