Rolice od junećeg buta
Sastojci (4 porcije)
4 | odreska od junećeg buta |
malo | brašna |
sol i papar | |
1 | crveni luk |
200 g | mljevenog mesa (govedine, junetine, svinjetine) |
400 g | gljiva |
3 žlice | senfa |
2 žlice | miješanog začinskog bilja |
2 žlice | biljnog ulja |
1 žlica | maslinova ulja |
1 žlica | koncentrata rajčice |
500 ml | temeljca |
800 g | malih krumpira |
60 g | maslaca |
malo | mažurana |
2 žlice | balzamičnog octa |
malo | rukole |
malo | cherry rajčica |
Priprema
- 1
Odvoji 100 g gljiva i nareži ih na komadiće veličine zalogaja. Od junećeg buta nareži četiri tanja dugačka odreska, položi ih na dasku za rezanje te začini solju i paprom. U posudi pomiješaj mljeveno meso, nasjeckane gljive, dvije žličice senfa i začinsko bilje te začini solju i paprom. Dobiveni nadjev rasporedi na odreske, čvrsto smotaj i pričvrsti čačkalicama. Na ugrijanom ulju poprži rolice sa svih strana, pa dodaj sitno nasjeckani luk i kratko pirjaj. Također dodaj i koncentrat rajčice, kratko zaprži, a zatim zalij temeljcem, pusti da prokuha i lagano kuhaj otklopljeno oko sat i pol. Krumpire skuhaj u kori, ohladi i potom oguli. Polovicu maslaca rastopi u tavi, pa dodaj krumpire i mažuran te kratko peci. Ostatak gljiva začini solju i paprom te pirjaj na preostalom maslacu. Rolice izvadi iz umaka i stavi na toplo mjesto. U umak dodaj malo brašna razmućenog u vodi, pa umiješaj i senf, balzamični ocat, sol i papar. Posluži toplo uz salatu od rukole i cherry rajčica.