Ružičaste puslice
Sastojci (15 komada)
3 | bjelanjka |
150 g | šećera |
prehrambena boja |
Priprema
- 1
Pažljivo razdvoji bjelanjke od žumanjaka. Stavi ih u posudu i dodaj šećer pa miješaj na laganoj pari dok se šećer ne otopi.
- 2
Nakon što se šećer otopio, smjesu prebaci u posudu za miksanje. Po želji dodaj par kapi prehrambene boje. Miksaj 10-ak minuta, od najsporije ka najvećoj brzini miksera. Trebaš dobiti čvrst snijeg koji je specifičan po svom sjaju.
- 3
Pleh obloži papirom za pečenje. Snijegom napuni slastičarsku vrećicu sa željenim nastavkom pa istisni puslice pazeći na razmak.
- 4
Puslice stavi peći, odnosno sušiti na prethodno zagrijanu pećnicu na 100 stupnjeva Celzijusa (ventilator). Suši ih oko sat do sat i pol vremena. Gotove su kad se bez poteškoća odvajaju od papira za pečenje.