kaufland.hr/recepti
Ružičasti sorbet od grejpa
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
5-7 | grejpa |
5 žlica | šećernog sirupa |
4 žlice | sirupa Grenadine (sirup od nara) |
150 g | malina |
6 | kalupa za sladoled (po 90 ml) |
6 | drvenih štapića |
Priprema
- 1
Svaki grejp prepolovite i iscijedite sok. Odvojite 400 ml soka te pomiješajte sa šećernim sirupom i Grenadineom. Pažljivo operite maline i ostavite da se malo osuše.
- 2
Rasporedite maline u kalupe te dolijte mješavinu grejpa i sirupa.
- 3
Stavite sat vremena u zamrzivač, a potom izvadite i zabodite drveni štapić u sredinu kalupa.
- 4
Ostavite u zamrzivaču najmanje pet sati (ili preko noći).