kaufland.hr/recepti
Salata od leće i grožđa s balzamičnim octom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
58 gUgljikohidrati
-
12 gBjelančevine
-
24 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
58 g Ugljikohidrati,
12 g Bjelančevine,
24 g Masti
Sastojci (2 porcije)
80 g | leće |
0.5 | naranče |
60 g | bijelog grožđa |
60 g | crnog grožđa |
1 glavica | luka |
1 režanj | češnjaka |
3 žlice | maslinova ulja |
1 | mrkva |
40 g | korijena celera |
40 ml | povrtnog temeljca |
4 žlice | balzamičnog octa |
3 žlice | sirupa od agave |
1 žličica | senfa |
sol i papar | |
1 žlica | listića timijana |
Priprema
- 1
Leću kuhaj 20 do 25 minuta u vodi, a zatim procijedi i isperi mlazom hladne vode.
- 2
Naranče naribaj, prepolovi i iscijedi.
- 3
Grožđe prepolovi, a luk i češnjak sitno nasjeckaj te kratko pirjaj na žlici ulja u lončiću.
- 4
Mrkvu i celer oguli i nareži na kockice te pirjaj dvije minute. Dodaj dvije žlice sok od naranče, temeljac i balzamični ocat, umiješaj senf i sirup od agave te pusti da se kuha minutu i potom ukloni s vatre.
- 5
Pomiješaj leću i grožđe te začini solju, paprom, koricom naranče, listićima timijana i ostatkom ulja. Po želji, posluži sa svježim baguettom.