Salata od patlidžana
Sastojci (2 porcije)
1 kg | patlidžana |
2 | rog paprike |
1 režanj | češnjaka |
60 ml | maslinova ulja |
30 ml | vinskog octa |
sol i papar | |
1 | mladi luk |
1 grančica | peršina |
Savjet
-
Ako nemaš rog papriku, možeš koristiti i običnu crvenu papriku.
Priprema
- 1
Prethodno zagrij pećnicu na 200°C.
- 2
Operi patlidžane i paprike. Probodi patlidžane vilicom nekoliko puta, stavi ih na lim za pečenje obložen masnim papirom i peci na srednjoj razini oko 30 minuta. Nakon otprilike 15 minuta dodaj papriku i nastavi peći. Po završetku pečenja umotaj papriku u aluminijsku foliju i ostavi 10-ak minuta kako bi se kožica mogla lakše ukloniti.
- 3
U međuvremenu nožićem zareži patlidžane te žlicom izvuci njihovu unutrašnjost. Oguli češnjak i sitno ga nasjeckaj.Oljušti papriku, ukloni sjemenke iz sredine i potom nareži na komadiće.
- 4
Pripremljene sastojke stavi u zdjelu te dodaj ulje i ocat. Začini solju i paprom.
- 5
Operi mladi luk, posuši ga i nareži na ploškice. Operi peršin, osuši ga i sitno nasjeckaj listove.
- 6
Salatu od patlidžana ukrasi mladim lukom i peršinom.