Salata od prokulica
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
21 gUgljikohidrati
-
11 gBjelančevine
-
43 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
21 g Ugljikohidrati,
11 g Bjelančevine,
43 g Masti
Sastojci (2 porcije)
250 g | kelja pupčara |
2 žlice | suncokretova ulja |
sol i papar | |
100 g | crvenog kupusa |
1 žličica | šećera |
0.25 g | vezice vlasca |
4 | smokve |
0.5 | crvenog luka |
sira Parmigiano Reggiano K-Favourites |
Za dresing
0.5 | limete |
60 ml | maslinova ulja |
1 žličica | senf |
40 ml | bijelog balzamičnog octa |
sol i papar | |
1 prstohvat | šećera |
Savjet
-
Svježe prokulice prepoloviti i blanširati u kipućoj vodi ili otkinuti listiće i popržiti ih.
Priprema
- 1
Prokulice odmrznuti i narezati na četvrtine ili polovine ovisno o veličini. Zagrijati ulje u tavi i popržiti prokulice na srednje jakoj vatri oko 5 minuta. Začiniti sa soli i paprom i ostaviti sa strane. Crveni kupus oprati i ocijediti. Narezati na kriške, ukloniti peteljku, narezati na vrlo tanke trakice i pomiješati u posudi sa soli i šećerom. Ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
- 2
U međuvremenu oprati i osušiti vlasac i smokve. Vlasac narezati na tanke kolutiće. Narezati smokve na ploške. Luk oguliti i narezati na tanke trakice.
- 3
Za pripremu dresinga: oprati i osušiti limetu, prerezati je na pola i iscijediti sok. Pjenjačom pomiješati sok limete, maslinovo ulje, senf i ocat te začiniti sa soli, paprom i šećerom.
- 4
Sastojke za salatu rasporediti na tanjure, preliti dresingom i posuti parmezanom.