Salata od rotkvice i kruha
Sastojci (4 porcije)
1 vezica | rotkvice |
0.5 | krastavca |
2 | mlada luka |
1 vezica | zelenih šparoga |
1 | crveni luk |
1 režanj | češnjaka |
8 žlica | maslinova ulja |
sol | |
1 grančica | ružmarina i timijana |
1 | limun (korica i sok) |
2 žličice | senfa |
svježe mljeveni crni papar | |
0.5 | dan starog baguettea |
Savjet
-
Osvježi salatu od rotkvice izmrvljenim feta sirom.
Priprema
- 1
Operi povrće, a luk sitno nasjeckajte na kockice, a češnjak zgnječite.
- 2
Rotkvicu očisti. Krastavac i rotkvicu nareži na tanke ploške.
- 3
Poriluk nareži na tanke kolutove. Šparogama odlomi tvrde krajeve i dijagonalno ih nareži na sitne ploške.
- 4
Baguette nareži na kockice veličine dva centimetra, pomiješaj s 4 žlice ulja, šparogama, češnjakom, začinskim biljem i žličicom soli te peci u pećnici oko pet minuta na limu obloženom papirom za pečenje.
- 5
Isperi limun vrućom vodom pa sitno naribaj koru i iscijedi sok.
- 6
Nasjeckaj listove roktvice.
- 7
Za preljev pomiješaj preostalo maslinovo ulje, luk, limunov sok, dvije žlice vode i senf te začini solju i paprom.
- 8
Pomiješaj sve sastojke i začini dobivenim preljevom. Dobar tek!