Saltimbocca alla Romana
Sastojci (4 porcije)
8 | manjih telećih odrezaka (od buta) |
8 | malih kriški pršuta |
svježi listići kadulje | |
20 g | maslaca |
2 žlice | ulja |
1 čašica | marsale (ili prošeka) |
sol | |
papar | |
prilog po želji: kuhano povrće, salata, pire od krumpira, palenta |
Priprema
- 1
Meso narežite na tanke odreske. Odreske malo potucite (kako bi bili što tanji) te malo posolite i popaprite.
- 2
Na svaki odrezak stavite krišku pršuta i listić kadulje, preklopite ga, spojite čačkalicama, uvaljajte u malo brašna i stavite peći 5-6 minuta na zagrijani maslac i ulje.
- 3
Pecite odreske s obje strane, prelijte marsalom (ili prošekom) i s malo vode, pa ostavite da se još kratko kuha odnosno dok polovica tekućine ne ispari.
- 4
Ovaj profinjeni talijanski specijalitet poslužite na toplom tanjuru s prilogom od kuhanih mahuna i salatom od mrkve, pireom od krumpira, špinatom ili palentom zaprženom na maslacu. Mogućnosti su bezbrojne.
- 5
Napomena: ako su odresci manji, ne morate ih preklopiti, nego samo složite na njih kriške pršuta i listiće kadulje, a zatim s gornje strane pričvrstite čačkalicom. Marsalu možete zamijeniti domaćim prošekom.