Šarene pileće rolice
Sastojci (4 porcije)
600 g | pilećeg filea |
5 kom | mariniranih sušenih rajčica |
200 g | dimljenog sira (ili sira za tost) |
100 g | šumskih gljiva |
4 kom | kisela krastavca |
400 g | dimljene slanine |
20 g | maslaca |
krupna morska sol | |
svježe mljeveni crni papar, po želji | |
3 žlice | maslinova ulja |
Svježa majčina dušica |
Za prilog
1 kg | krumpira |
1 žlićica | mljeveni crni papar |
1 žličica | sušenog ružmarina |
1 žličica | soli |
1 žlica | maslinovog ulja |
Savjet
-
Prije serviranja, rolice možeš narezati na zalogaje ili ukoso. Posluži ih uz svježi špinat i čašu suhog bijelog vina.
Priprema
- 1
Gljive nareži, a u tavi otopi maslac i kratko pirjaj gljive (ili drugo povrće). Posoli i popapri.
- 2
Nareži pileća prsa na filee jednake veličine (najmanje 4 filea). Istuci batom za meso, posoli i popapri.
- 3
Složi 3-4 komada dimljene slanine na dasku ili radnu površinu. Neka se komadi slanine malo preklapaju. Napravi najmanje 4 podloge od komada slanine.
- 4
Na složenu slaninu stavi pileći filee. Prvo dodaj dimljeni (ili tost) sir. Potom rasporedi pripremljene gljive (ili povrće po tvojoj želji). Kisele krastavce i sušenu rajčicu nareži na tanke kriške. Raspodijeli na 4 dijela i dodaj ih na piletinu. Savij rolice i pričvrsti ih drvenom čačkalicom ako je potrebno.
- 5
Premaži pekač maslinovim uljem i stavi rolice u njega.Možeš ih poprskati maslinovim uljem. Začini rolice majčinom dušicom i peci ih u pećnici 30 minuta na 180°C. 6. Za prilog, krumpir nareži na četvrtine. U većoj posudi začini krumpir maslinovim uljem, sušenim ružmarinom i mljevenim paprom te posoli Promiješaj i dodaj začinjeni krumpir u pekač sa rolicama. Peci još 25 - 30 minuta na 180°C, dok rolice ne porumene i krumpir ne omekša.