Sendvič keksići s mrkvom
Sastojci (20 komada)
115 g | maslaca |
70 g | šećera |
100 g | smeđeg šećera |
1 | jaje |
1 žličica | arome vanilije |
150 g | brašna |
60 g | zobenih pahuljica |
0.5 žličice | cimeta, đumbira, muškatnog oraščića |
0.5 žličice | praška za pecivo |
prstohvat soli | |
3 | mrkve |
30 g | kokosa |
Za kremu
115 g | omekšanog maslaca |
30 g | krem sira |
400 g | šećera u prahu |
1 žlica | vrhnja za šlag |
1 žličica | arome vanilije |
Priprema
- 1
Otopi maslac pa pusti da se malo ohladi. Mikserom pjenasto umuti maslac i šećere. Dodaj jaje i ekstrakt vanilije pa dobro pomiješaj. U drugoj posudi pomiješaj suhe sastojke - brašno, sitne zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet, đumbir, muškatni oraščić i sol.
- 2
Dodaj suhe sastojke u mokre miksajući na najmanjoj brzini.
- 3
Mrkve oguli i naribaj na sitni ribež pa dobro ocijedi. Dodaj u smjesu za zamiješaj tijesto. Oblikuj kuglice oko 35 g pa ih malo spljošti rukama. Dobit ćeš ih oko 20 komada.
- 4
Peci keksiće u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 8 do 9 minuta.
- 5
Za kremu miksaj omekšani maslac i krem sir dok ne dobiješ glatku kremu. Umiješaj šećer u prahu pa dodaj aromu vanilije i vrhnje za šlag. Prebaci u dresir vrećicu i rasporedi u debljem sloju po ohlađenim keksićima, u obliku sendviča.