kaufland.hr/recepti
Sir s prosom, rotkvicama i lopticama od krumpira
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
600 g | krumpira |
pola vezice | rotkvica |
200 g | sira (edamer, gauda…) |
crveni luk | |
1 režanj | češnjaka |
1 žlica | suncokretova ulja |
400 ml | povrtnog temeljca |
120 g | prosa |
pola vezice | peršina |
60 g | krušnih mrvica, |
2 žlice | maslaca |
muškatni oraščić | |
papar i sol (po želji) |
Priprema
- 1
Krumpire operi i kuhaj pod korom u slanoj vodi oko 20 minuta. Kartoffeln waschen und mit Schale circa 20 Minuten in Salzwasser kochen.
- 2
Luk i češnjak sitno nasjeckaj te pirjaj na vrućem ulju dok ne omekšaju, azatim dodaj temeljac i proso. Kuhaj oko 15 minuta, dok proso ne omekša i voda ne ispari.
- 3
Nasjeckaj peršin, a krumpire oguli i zgnjeći vilicom. Nakom toga ih pomiješaj s prosom, 50 g krušnih mrvica i peršinom. Smjesu začini solju, muškatnim oraščićem i paprom. Oblikuj rukama 32 loptice, uvaljaj ih u preostale krušne mrvice i peci 10 minuta na rastopljenom maslacu.
- 4
Rotkvice operi, naribaj te pomiješaj sa sirom, solju i paprom. Posluži s lopticama od krumpira.