Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Sladoledna torta bez šećera

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 23 g
    Ugljikohidrati
  • 1 g
    Bjelančevine
  • 19 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    23 g Ugljikohidrati, 1 g Bjelančevine, 19 g Masti

Sastojci (10 porcija)

150 g smrznutog bobičastog voća
600 ml vrhnja za šlag
2 zrele banane
1 pakiranje datulja
1 vrećica učvršćivača za šlag
100 g kokosova ulja
1 žlica kakaa u prahu
3 rižina krekera bez soli

Priprema

    1

Bobičasto voće ostavi da se malo odmrzne.

    2

Istuci šlag od 500 ml vrhnja i stavi u hladnjak.

    3

Banane oguli i pomiješaj sa 100 g datulja i polovicom učvršćivača za šlag te smiksaj u pire.

    4

Preostalih 100 ml vrhnja za šlag, 50 g datulja i ostatak učvršćivača pomiješaj s bobičastim voćem te također smiksaj u pire.

    5

Polovicu tučenog šlaga dodaj u pire od banana, a drugu polovicu u pire od bobičastog voća. Promiješaj.

    6

Kalup (10 x 30 cm) obloži papirom za pečenje, dodaj smjesu s bobičastim voćem, zagladi pa dodaj smjesu s bananama.

    7

Kokosovo ulje rastopi u lončiću, umiješaj kakao i ostatak datulja pa smiksaj u pire.

    8

Rižine krekere izmrvi, prelij smjesom od kokosova ulja te rasporedi na vrh torte u kalupu.

    9

Stavi u zamrzivač najmanje četiri sata.