Sladoledna torta bez šećera
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
23 gUgljikohidrati
-
1 gBjelančevine
-
19 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
23 g Ugljikohidrati,
1 g Bjelančevine,
19 g Masti
Sastojci (10 porcija)
150 g | smrznutog bobičastog voća |
600 ml | vrhnja za šlag |
2 | zrele banane |
1 pakiranje | datulja |
1 vrećica | učvršćivača za šlag |
100 g | kokosova ulja |
1 žlica | kakaa u prahu |
3 | rižina krekera bez soli |
Priprema
- 1
Bobičasto voće ostavi da se malo odmrzne.
- 2
Istuci šlag od 500 ml vrhnja i stavi u hladnjak.
- 3
Banane oguli i pomiješaj sa 100 g datulja i polovicom učvršćivača za šlag te smiksaj u pire.
- 4
Preostalih 100 ml vrhnja za šlag, 50 g datulja i ostatak učvršćivača pomiješaj s bobičastim voćem te također smiksaj u pire.
- 5
Polovicu tučenog šlaga dodaj u pire od banana, a drugu polovicu u pire od bobičastog voća. Promiješaj.
- 6
Kalup (10 x 30 cm) obloži papirom za pečenje, dodaj smjesu s bobičastim voćem, zagladi pa dodaj smjesu s bananama.
- 7
Kokosovo ulje rastopi u lončiću, umiješaj kakao i ostatak datulja pa smiksaj u pire.
- 8
Rižine krekere izmrvi, prelij smjesom od kokosova ulja te rasporedi na vrh torte u kalupu.
- 9
Stavi u zamrzivač najmanje četiri sata.