Slatke bundevice
Sastojci (6 komada)
200 g | mesa bundeve, bez koštica, narezati na komade veličine 2 cm |
80 g | omekšanog maslaca |
80 g | šećera |
1 | mahuna vanilije |
2 | jaja |
malo soli | |
125 g | brašna |
1 žličica | praška za pecivo |
8 žlica | soka od naranče |
1 žličica | maslaca |
150 g | šećera u prahu |
50 g | gorke čokolade |
1 žlica | vrhnja za šlag |
1 žlica | maslaca (omekšanog) |
1 žličica | naribane korice naranče |
crvena i žuta jestiva boja | |
80 g | zelene fondan mase |
Priprema
- 1
Meso bundeve sitno naribaj, a maslac, vaniliju, šećer i sol pjenasto istuci. Dodaj jaja, a zatim umiješaj brašno, prašak za pecivo, koricu i pet žlica soka od naranče. Na kraju umiješaj i naribanu bundevu.
- 2
Pripremljeno tijesto izlij u 12 mini kalupa za kuglof te peci 20-25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C. Ohladi.
- 3
Za glazuru pomiješaj šećer u prahu s ostatkom soka te dodaj jestive boje i pomiješaj. Odvoji dvije žlice glazure i stavi sa strane. Premaži kuglofiće i ostavi da se osuše, a nakon toga premaži glazurom dno svakog kuglofa i spoji po dva tako da dobiješ oblik bundevica. Pusti da se osuši.
- 4
Grubo nareži čokoladu te pomiješaj s vrhnjem i maslacem. Rastopi iznad lonca s kipućom vodom. Čokoladnom glazurom iscrtaj usta i oči te pusti da se osuši.
- 5
Od zelenog fondana oblikuj peteljke i listiće te ukrasi bundevice.