Slatki borići s nougat namazom
Sastojci (17 komada)
2 x 275 g svježeg lisnatog tijesta | |
200 g | nougata |
2 žlice | mljevenih badema |
1 | jaje |
3 žličice | šećera |
1 žličica | mljevenog cimeta |
šećera u prahu |
Priprema
- 1
Razmotaj lisnato tijesto i uz pomoć špahtle premaži ga nougat namazom. Zatim namaz pospi mljevenim bademom.
- 2
Poklopi drugim lisnatim tijestom i nježno pritisni kako bi se sve spojilo.
- 3
Oštrim nožem ili rezačem za pizzu po širini tijesta izreži 17 trakica, svaka širine oko 2,5 cm.
- 4
Svaku trakicu presavij valovito tako da oblikuješ borić. Kroz sredinu donjeg šireg dijela tijesta pa do vrha probodi štapić za ražnjić. Štapiće možeš prethodno namočiti u vodi kako ne bi izgorjeli u pećnici.
- 5
Boriće na štapićima položi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Razmuti jaje i kistom premaži boriće.
- 6
Pomiješaj šećer i cimet te pospi po borićima. Peci u pećnici na 200 °C oko 20 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatno-žutu boju.
- 7
Gotove boriće, prema želji, pospi šećerom u prahu.