Složenac od kroasana, jagoda, malina i čokolade
Sastojci (4 porcije)
4 | jaja |
2 žličice | arome vanilije |
50 g | šećera |
120 ml | mlijeka |
300 ml | vrhnja za šlag |
1 kockica | maslaca |
4 | kroasana |
40 g | tamne kuverture |
7 | jagoda |
100 g | malina |
Za ukrašavanje
listići mente | |
šećer u prahu |
Priprema
- 1
U zdjeli razmuti jaja pa dodaj aromu vanilije, šećer, mlijeko i vrhnje za šlag. Pjenjačom razmuti u ujednačenu smjesu.
- 2
Keramičku posudu za pečenje premaži maslacem. Kroasane (poželjno je koristiti 1-2 dana stare kroasane) prepolovi po dužini pa onda donje i gornje polovice prereži na pola po širini.
- 3
Čokoladu usitni nožem, jagode nareži na ploške.
- 4
U posudu posloži donje dijelove kroasana tako da ispuniš dno. Potom prelij smjesom s jajima, potroši pola količine. Pospi polovicom količine čokolade, jagoda i malina. Zatim posloži gornje polovice kroasana tako da prekriješ cijeli donji dio.
- 5
Prelij ostatkom smjese s jajima. Gornji red kroasana nježno pritisni prema dolje, tako da se umoče u smjesu. Pospi ostatkom čokolade pa dodaj preostalo voće.
- 6
Prekrij posudu aluminijskom folijom i peci na 180 °C oko 25 minuta. Potom skini foliju i peci još 15-ak minuta. Gotov desert pusti barem 10-15 minuta da odmori prije posluživanja.
- 7
Prema želji, pospi nasjeckanim listićima mente i šećerom u prahu.