Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Snježna torta s makom, višnjama i kokosom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 38.5 g
    Ugljikohidrati
  • 10.7 g
    Bjelančevine
  • 31 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    38.5 g Ugljikohidrati, 10.7 g Bjelančevine, 31 g Masti

Sastojci (12 komada)

130 g maslaca (sobne temperature)
150 g šećera
2 jaja
180 g brašna
1 žličica praška za pecivo
110 ml mlakog mlijeka
50 g maka

Krema

600 g vrhnja za šlag
6 žličica učvršćivača za šlag
500 g svježeg sira
80 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije

Dodatno

100 g kompota od višnje
50 g ribanog kokosa

Savjet

  • umjesto kompota od višanja, možeš kratko ukuhati smrznute ili svježe višnje sa šećerom dok ne dobiješ konzistenciju gustog umaka.


Priprema

    1

Zagrij pećnicu na 180 °C, na gornji i donji grijač.

    2

Papirom za pečenje obloži kalup za tortu promjera 24 centimetra i stavi ga na lim za pečenje.

    3

Mikserom pjenasto umuti maslac i šećer, oko tri minute.

    4

Dodaj jedno po jedno jaje u smjesu maslaca i dobro umuti.

    5

U drugoj posudi pomiješaj brašno i prašak za pecivo.

    6

Suhe sastojke naizmjenično dodaj s mlijekom u smjesu s jajima i maslacem.

    7

Na kraju umiješaj mljeveni mak.

    8

Tijesto ulij u kalup za tortu, ravnomjerno rasporedi pa peci od 20 do 22 minute.

    9

Pečeni biskvit izvadi iz pećnice, pusti da se ohladi pa ga prereži na pola.

    10

Za kremu miksaj vrhnje za šlag s učvršćivačem dok ne postane čvrst.

    11

U drugoj zdjeli pomiješaj sir s prosijanim šećerom u prahu i aromom vanilije. Zatim špatulom umiješaj čvrsti šlag.

    12

Na tanjur za posluživanje stavi prerezanu polovicu biskvita i oko njega obruč kalupa za tortu.

    13

Premaži biskvit kompotom od višanja, no ostavi 2 cm od ruba, kako se ne bi prelio.

    14

Premaži trećinom kreme i ravnomjerno rasporedi.

    15

Stavi drugu polovicu biskvita i ukloni obruč.

    16

Vrh i stranice biskvita premaži kremom.

    17

Ostatkom kreme ukrasi vrh torte pomoću vrećice za dresing.

    18

Cijelu tortu pospi naribanim kokosom i dobro ohladi prije posluživanja.